Podjetje JE &GR d.o.o. sta leta 1993 ustanovila Slavko Jelševar in Marjan Grošelj. V podjetju je trenutno redno zaposlenih 32 delavcev. Imamo več kot 70 kooperantov in podizvajalcev od katerih jih večina dela ekskluzivno za JE&GR.

Naša dejavnost je proizvodnja kovinskih izdelkov za podjetja iz Slovenije in EU, največ za potrebe Nemške in Nizozemske obrambne industrije. Ta proizvodni program predstavlja 70% realizacije. Leta 2004 smo od Ministrstva za obrambo Republike Slovenije pridobili Soglasje za proizvodnjo vojaškega orožja in opreme, ter dovoljenje nekaterim zaposlenim za dostop do tajnih podatkov stopnje ZAUPNO.

Naš lastni proizvodni program je izdelava nasadil za okna in vrata. Izdelujemo klasišna, stilna 3D nastavljiva in posebna nasadila po naročilu naših strank.  Prodajamo jih tako doma , kot v tujini, predvsem v Švici, Nemčiji in Avstriji.

Smo edini Slovenski proizvajalec profesionalnih snežnih verig. Naš proizvodni program obsega razvoj in proizvodnjo verig za traktorje, tovornjake,  viličarje, snežne freze in specialnih verig po naročilu. Več kot 80% snežnih verig izvozimo v Nemčijo, ostale pa v Slovenijo, ter druge evropske države.

Podjetje je v zadnjih 20 letih svojega delovanja izdelalo več kot 11.000  izdelkov različnih materialov in zvrsti izdelave.

To so izdelki iz :

-      kovine (odlitki, zvarjenci, odkovki, obdelovanci jekla, barvnih kovin…)

-      gume (tesnila, amortizerji, blažilci, izdelki v kombinaciji z jeklenimi vložki…)

-      plastike (za različne namene in iz različnih materialov)

-      blaga (različne torbe)

-      različni drugi izdelki iz lesa, pluta…

Strateška odločitev podjetja je, da za vsako specifično delo poiščemo kooperanta, ki obvlada posamezno področje. Za vsak konkreten primer izdelka sami ali v sodelovanju s kooperanti določimo tehnologijo in logistiko izdelave kompletnega izdelka. Obvladujemo naslednje tehnološke procese:

-          CNC obdelovalni centri, CNC stružnice, klasičnih rezkalni stroji, stružnice, vrtalnih stroji, brusilni stroji

-          preoblikovanje pločevin na štancah različnih velikosti, hidravličnih prešah, krivilnih strojih

-          izdelava zvarjencev s postopki : TIG ; MIG-MAG , plamensko,

-          točkovno varenje jeklene, aluminijaste in medeninaste pločevine,

-          toplotna obdelava materialov: poboljšanje, cementiranje, karbo-nitriranje, kaljenje

Na področju varjenja smo za potrebe NATA pridobili certifikat EN 729 in DVS 2718, kar pomeni, da je podjetje usposobljeno v organizacijskem in tehničnem smislu zadovoljevati zahteve najzahtevnejših izdelkov in kupcev. Ta certifikat nam je podelila mednarodna institucija TUF.

V proizvodnem procesu imamo tudi vpeljane tudi tehnologije površinske , galvanske ter termične obdelave materialov:

-          poboljšanje, cementiranje, karbo-nitriranje, kaljenje

-          Zaščita izdelkov ali polizdelkov

-          barvanje  : mokro ali suhoprašno glede na zahteve kupca

-          galvanska zaščita, fosfatiranje, broniranje …

Tudi na področju proizvodov iz gume imamo v sodelovanju z različnimi kooperanti mnogo izkušen, saj smo izdelali že precej različnih izdelkov iz različnih materialov (trde, mehke, penaste gume) na različne načine predelave (estudiranje, pečenje v modelih, vulkaniziranje, izsekovanje iz plošč…).

Izdelki iz plastičnih mas so prav tako zelo pogosti proizvodi, ki jih izdelujemo v sodelovanju z našimi kooperanti. Pri tem  skupaj načrtujemo orodja za brizganje izdelkov iz različnih materialov, ter modele za kompozitno vlivanje poliestrov.

JE & GR d.o.o.
Podjetje za proizvodnjo,
trgovino in storitve


Uprava
Cesta 9. avgusta 100
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija


Tel: +386 3 56 68 630
Fax: +386 3 56 61 060
E-mail: info@je-gr.com
URL: www.je-gr.com

Kalilnica
Grajska ulica
1410 Zagorje ob Savi
Tel: +386 51 399 349
E-mail: kalilnica@je-gr.com